Bookmark and Share


Toevoegen aan favorieten


Index pagina


Zoeken op provincie



Meld je restaurant aan!

Zoeken op specialiteiten





Tags op deze site


doorlopend ninove Drinks Eethuis Koffiehuis Food leopoldsburg Hippocampus unieke locatie hamburgers milkshake spare ribs interieur broodjes Ham fifties GROEP as Gras de kloostertuin prijsbewust goedkoop maaseik kleine en grote kaart las Tandoori Restaurant Sittard buffet restaurant buffet indiaas restaurant Indiaas Catering restaurant sittard geleen Tandoori restaurant Sim Catering indiaas eten Catering Services Limburg Catering services Limburg -------------------------------------------------- Indiaas Eten Catering indiaas eten Indiaas restaurant Indiaas maaltijd party services Restaurant Simla Sittard Indiaas restaurant Simla

» meer tags


Links


Feeds


RestaurantPlaza rss xml feeds



Restaurants met als specialiteit: Nederlands


Lokeren » De Klare Hemel


Eethuis De Klare Hemel is een begrip in Lokeren Het is gelegen in een pittoresk straatje U wordt ontvangen in een gemoedelijke sfeer, en u kan er tafelen in een brokkant huislijk interieur De eigenzinnige keuken kan beschreven worden als Frans met oosterse invloeden Met dagverse en huisbereide gerechten Het paradepaardje is de Bouillabaisse Elke maand is er een kleine, steeds wisselende kaart Voor het vijfgangen maandmenu, met aperitief, wijnen en koffie betaalt u € 58 Er staan u financieel geen onaangename verrassingen te wachten Zakenlunchen, familiefeestjes, dagschotels, het is allemaal mogelijk in De Klare Hemel Op onze wijnkaart treft u klassiekers uit Frankrijk, maar ook schitterende wijnen uit onder meer Spanje, Portugal, Chili en Italiï Aan beide zijden van het Torenstraatje zijn er parkeermogelijkheden

Genk » 't Stadscafé


Brasserie 't Stadscafé is zonder enige twijfel de gezelligste brasserie met de meest verfijnde gastronomie in Genk en omgeving. Een trendy publiek van alle leeftijden vindt hier zijn tweede thuis. Je leert er nieuwe vrienden kennen of ontmoet elkaar voor een gezellige drink, een zakenlunch, een kleine maaltijd of een uitgebreid diner. Een bezoek aan 't Stadscafé is altijd een speciale belevenis. Gewoon tijdens de week, maar uiteraard ook elk weekend. Of je komt meegenieten op een van de talloze thema-avonden of evenementen, die wij het hele jaar rond organiseren. 't Stadscafé dankt zijn uitstekende reputatie aan die unieke combinatie van sfeer, kwaliteit en uitmuntende service, die je nergens anders vindt... Onze personeelsleden vormen samen het enthousiaste, gemotiveerde en professionele team dat steeds klaar staat om u ten dienste te zijn. Zij zijn het menselijke hart dat mee aan de basis ligt van het succes van 't Stadscafé

Maaseik » De Beurs


De Beurs ligt op de mooiste markt van België onder het toeziend oog van de beroemde kunstschilders Jan en Hubert Van Eyck. In vroegere tijden was De Beurs het commerciële middelpunt van de stad omdat er klaver werd verhandeld. Nu is De Beurs al meer dan 110 jaar het culinaire middelpunt. De plaats voor een goed glas bier of een gezellige ‘zjat’ koffie met vrienden. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Een (h)eerlijke, gevarieerde keuken zorgt voor een afwisselende menukaart. In de zomer kunt u op het terras onder de prachtige linden na een lange wandeling of ‘grenzeloze’ fietstocht, de vermoeide benen streken. Welkom in De Beurs.

Hasselt » Blue Olive


Mooi in het centrum van Hasselt is Blue Olive gelegen. Dit is de ultieme plek om te vertoeven na een dagje shoppen, een leuk avondje uit of een lekkere lunch, diner. Wij passen wekelijks de lunch en het suggestiemenu aan. Al onze gerechten worden bereid met dagverse producten en worden zorgvuldig uitgekozen door de chef. Zo hebben we een ruim aanbod van gerechten, voor ieder wat wils. Dit alles kan in intieme kring maar ook (grotere) groepen zijn steeds welkom. Zo hebben we speciale arrangementen en menu's voor allerlei diverse doeleinden. U kan ons steeds contacteren voor een formule op maat.

Antwerpen » Zuiderterras


Café-restaurant Zuiderterras ligt als een aangemeerd schip langs de Schelde, vlakbij de cruiseterminal en het gelijknamige wandelterras. 's Zomers staat hier een sfeervol en ruim terras in witte bootlak. Het uitzicht is schitterend. Er is ruime parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving. Architectuur Het gebouw van de hand van bOb van Reeth is uniek en transparant. Grote raampartijen en spiegels scheppen een sfeer van oneindige ruimte en verbondenheid met het water. De voorbijvarende boten zorgen voor een verrassend en steeds wisselend decor. In de loop der jaren werden de harde materialen (glas, staalplaat) in het interieur aangevuld met materialen ter verbetering van de akoestiek. Zo werden met succes stores en akoestische folie aangebracht. Keuken Chef Steve Conard serveert eigentijdse gerechten met contrasten voor oog en mond. Op de kaart vind je onder andere een verzorgd luxe-ontbijt, een uitgebreide keuze aan frisse, gezonde slaatjes, een evenwichtige en smakelijke samenstelling van zomer- of wintergerechten: vis, vlees, wok en veggie, een fantasierijke dessertkaart. Steeds op basis van uiterst kwalitatieve produkten. Verder zijn er seizoensuggesties verkrijgbaar: asperges, maatjes, mosselen, wild, ... Capaciteit Het Zuiderterras is uitgerust om ook aan grote gezelschappen verzorgde maaltijden en een attente bediening te garanderen. Vanaf 12 personen raden wij aan, en vanaf 20 personen is het noodzakelijk, vooraf een menu te bespreken. U kan hiervoor vrijblijvend met ons contact opnemen: info@zuiderterras.be Het restaurant heeft een capaciteit van 100 personen (80 personen + 20 personen op de mezzanine). De feestzaal heeft een capaciteit van 60 personen zittend aan tafel of 80 personen rechtstaand. In uitzonderlijke gevallen kan zowel restaurant als feestzaal exclusief geboekt worden met een totale capaciteit van 160 personen. Historiek Het oorspronkelijke Zuiderterras dateert van 1886 en was een vierkant gebouw in neoclassicistische stijl. In die tijd het spiegelbeeld van het tegenover liggende Noorderterras. Het Zuiderterras heeft steeds een horecafunctie gehad, maar door een brand in 1973 werd het gebouw volledig vernield. Begin jaren '90 gaven de huidige eigenaars opdracht tot de wederopbouw, een project van twee jaar onder leiding van Vlaams Bouwmeester bOb Van Reeth. Het Zuiderterras werd daarmee een pionierproject in Antwerpen, waarbij men zich opnieuw ging focussen op de waterkant en niet meer op de stadskern. De heropwaardering van de Scheldekaaien was gestart. Vandaag willen we vooral het tijdloze karakter van onze zaak bewaren. Dat is onze uitdaging voor de toekomst.

Antwerpen » Het Pomphuis


Bar & Lounge Hier kan U de ganse dag terecht voor een drankje, pre dinner en after dinner drinks. Restaurant Het restaurant biedt plaats aan 160 personen en is voorzien van verschillende zone’s en diverse tafelafmetingen om U en uw gezelschap te ontvangen. Mezzanine Op deze tussenverdieping kunnen minimum 10 en maximum 22 personen plaatsnemen aan ovale tafel. Hier ervaart U de sfeer en ambiance van het restaurant en tegelijk heeft U enige privacy. U dient de mezzanine wel steeds op voorhand te reserveren. Terras Bij mooi weer kan U genieten van een mooi zicht op de Antwerpse haven en voorbijvarende schepen. Het terras is ook opgedeeld in een lounge- en restaurantzone. Parking Aan beide zijdes van Het Pomphuis is er een gratis parking voorzien. Het ontstaan van restaurant Het Pomphuis in Antwerpen De bouwwerken van Het Pomphuis zijn gestart in 1918 en zijn volbracht in 1920. De 3 reusachtige gietijzeren installaties van Het Pomphuis, in zijn tijd een van de grootste van Europa, pompten het naast gelegen droogdok n°7 leeg zodat een schip onderhouden, geladen en gelost kon worden. De rederij "Red Star Line" maakte er regelmatig gebruik van. Vaste klant in die dagen was het schip "Belgenland", dat een lijndienst onderhield tussen Antwerpen en New York. De sfeer van dat schip en de luxe van het art-nouveautijdperk is ook terug te vinden. De centrifugale pompen presteerden het om in een tijd van 2 uur het droogdok leeg te pompen. Sinds 1982 is Het Pomphuis buiten dienst gesteld. Het droogdok n°7 is intussen verdwenen om een verbreding van het Albertkanaal mogelijk te maken. In 1996 wilde men het gebouw zelfs afbreken maar monumentenzorg heeft dit tegengehouden en beschouwd als monument. De bouwstijl is eclectisch met art-nouveau kenmerken. Binnen bevindt zich één grote ruimte met een indrukwekkende 7 meter diepe put.De trappen tegen de binnenwanden van de hal leiden naar metalen galerijen met sierlijke ijzeren borstweringen en dit op 2 niveaus. Prachtig zijn de hoge rondboogvensters met de nog steeds originele metalen roedenverdeling. Om dit monument niet over te laten aan de tand des tijds werd door het havenbedrijf toelating gegeven om er een nieuwe bestemming voor te zoeken. Na meerdere voorstellen is er uiteindelijk gekozen om te verbouwen tot een indrukwekkend restaurant & bar, waarvan de werkzaamheden voltooid waren op 25 mei 2002. Na een spectaculaire opening werd het vrij snel duidelijk dat Antwerpen er een nieuwe parel bij gekregen heeft.

Hasselt » Exquisa


Een exclusief aardappelrestaurant in het hart van Hasselt, hoofdstad van de smaak. Je kan bij ons uitgebreid lunchen en dineren in een sfeervol decor en aan een zeer schappelijke prijs. Onze loungebar geeft u de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke aperitief of degustief. Wij passen wekelijks de lunch en het suggestiemenu aan. Ook onze zondagmenu krijgt wekelijks een speciale 'touch'. Al onze gerechten worden bereid met dagverse producten en worden zorgvuldig uitgekozen door de chef. Je kan je dus steeds opnieuw laten verrassen door de verschillende aardappel-mogelijkheden die Exquisa te bieden heeft. Onze wijnkaart staat garant voor wijnen uit alle uithoeken van de wereld. Laat je inspireren door de heerlijke smaken en geuren. De wijnen zullen absoluut je lunch of diner compleet maken. Wij hopen je snel te mogen verwelkomen! Het Exquisa-team


Bilzen » Bevershof


Reeds 33 jaar geniet het gastronomisch restaurant, Bevershof, naam en faam in Limburg maar zelfs ver daarbuiten. Het culinair aanbod is al jaren het uithangbord van het nog steeds groeiend complex waarvan eigenaar-uitbater Freddy, en sinds 1990 dochter Ellen, achter het fornuis staan. In het pastelkleurig restaurant worden de fijnste gerechten opgediend onder het toeziend oog van echtgenote Christa. Wij beschikken ook over een zeer mooi en gezellig terras dat plaats biedt aan 65 personen.

Genk » Da Vinci


Zoals Leonardo Da Vinci, op zoek naar de grootste perfectie, zo brengen Patriek & Diana u de grootste culinaire verwennerij. De open keuken, aangename sfeer en verrassende gastronomie in restaurant Da Vinci zijn de perfecte combinatie als het aankomt op gastronomisch genieten. Elke bezoeker is hier immers als vriend te gast. Het warm welkom, de tongstrelende maaltijd en wijnen, ... zullen niemand onberoerd laten. Culinaire top-verwennerij in een uiterst ontspannen sfeer.

Hasselt » De Goei Goesting


De Goei Goesting verlegt zijn grenzen! Weliswaar niet in het aantal kilometers. maar wel in zijn mogelijkheden. Wij verhuisden naar de Zuivelmarkt 18 en zijn sinds 16 november elke dag doorlopend open vanaf 8.30 uur. Wij bieden U een totaal concept aan waar iedereen zijn goesting zal vinden. Een lekkere koffie of een aperitief, een biertje of een frisdrank, een hedendaagse, salade zuiderse pasta of een licht gerecht uit de wok. In de namiddag verwennen we de gelukkigen die wat tijd hebben met onze huisbereide taarten en andere zoete lekkernijen. Ook de lunchgerechten zijn te verkrijgen. Vanaf heden kan je bij ons ook ontbijten elke dag van 8.30u tot 10.30u ! Klik hier voor de : Ontbijtkaart De keuken is open van 11.30u tot 22.00u, elke dag van de week. U kan genieten van onze kleine degustatie-gerechten voor de kleine en de grote eter. Deze eigentijdse gerechtjes kunnen gecombineerd worden met een keuze uit onze betere wijnen die wij per glas schenken en waar wij ook alle aandacht en zorg aan zullen besteden. Zo heeft U de mogelijkheid om zelf een hele proeverij samen te stellen. Uiteraard kan U ook kiezen voor een goed getapt glas bier dat eveneens perfect kan aansluiten bij meerdere van deze gerechten. Ook voor de à la carte gerechten kan u op deze uren bij ons terecht. Onze tafels staan open om U te laten verwennen door onze koks die voor U graag lekkere, eerlijke en klassieke gerechten willen bereiden nog steeds met een mediteriaanse toets. Heeft U nadien nog zin om even te blijven plakken voor een pousse-café, ook dat kan nog!

Lommel » Le Soleil


Restaurant “Le Soleil” ligt in het bosrijke Lommel Kolonie en wordt omringd door twee natuurreservaten “De Plateaux” en de “Watering”. Een mooi decor waarin de chefkok vaak inspiratie opdoet. Voorbeelden hiervan zijn de seizoensgebonden gerechten als de wildcreaties en asperges. Het gebruik van seizoensgebonden ingrediënten en streekproducten geven een extra dimensie aan de eigentijdse gerechten die “Le Soleil” u presenteert. Het restaurant bestaat inmiddels ruim twaalf jaar. De eigenaar en chefkok Bas Vermeulen koos de naam “Le Soleil” omdat het zon betekent… de zon die schijnt en daardoor mensen gelukkig maakt, producten laat groeien en de gasten van het restaurant laat genieten van een natuurlijke superieure smaak in talrijke prachtige creaties. En als de zon schijnt kunt u van de zon én van onze gerechten genieten op ons zomerterras. Kenmerkend van het team van “Le Soleil” is de hartelijke ontvangst. Een onthaal in een sfeervol interieur met opmerkelijke kunstwerken. Er worden regelmatig exposities gehouden. Momenteel exposeren Corneille Driezen en Arie Kalisvaart in het restaurant. Door de vrije ligging van het restaurant is er voldoende parkeergelegenheid op het besloten terrein dat achter het restaurant ligt.

Zeebrugge » Channel 16


Sedert 2008 werd er een nieuwe start gegeven aan CHANNEL 16 na een periode zonder enige betekenis. Dit prachtige huis kent nu de standing waarop het recht heeft. En daarvoor was een nieuwe leiding nodig die genomen werd door één van de charmantste koppels Christian en May VAN DEN OUDEN–PYCK, die beiden uiterst hartelijk zijn. Als patron achter het fornuis kent Christian de wensen van zijn gasten. Een Chef met een ongebreidelde passie zoals men zelden ziet. Een keuken met authentieke smaken zonder onnodige franjes, bij hem weet men wat er op het bord ligt en daar houden we van – (yin/yang). De Chef stelt u een BIB gourmandmenu naargelang de seizoenen en de dagverse aanvoer met aromatische Zuiderse invloeden. De vis is er verser dan vers dankzij de ligging van het restaurant, u voelt het water als het ware aan de toppen van uw tenen. De kaart wordt geregeld aangepast aan de seizoenen en gans het jaar door kunt u Langoustines & oesters verkrijgen. Internationale wijnkaart met zeer redelijke prijzen om zichzelf een plezier te doen en dit zonder zich te ruïneren. De Lunchtime aan 25 € bestaande steeds uit een 3-gangenmenu van woensdag tem zaterdagmiddag. Het kader is mooi en klassevol, een must met een bevoorrechte ligging en een subliem zicht op de jachthaven. Aangezien we ons op de eerste verdieping bevinden, kan u zich al inbeelden welk panorama het heeft. De zaal krijgt heel veel lichtinval, de tafels zijn met stijl aangekleed, witte tafelkleedjes en een pipet olijfolie zoals in de grote huizen. Om uw bezoek nog meer te veraangenamen, een professionele bediening verzorgd door gastvrouw Mej. May PYCK en een echte maître d’hôtel Dieter PLUY, een man die zijn beroep kent en bovendien nog heel sympathiek is ook. Als roker staat u hier zeker niet in de kou met een afgezonderd smaakvol ingerichte rooksalon, Lounge Restaurant Channel 16 kan gereserveerd worden voor recepties tot 50 personen (walking dinners) of voor 80 personen banketstijl. De gids . Michelin kent het restaurant 2 bestekken & BiB gourmand toe. Echt een adres dat u moet leren kennen, een fantastische ontdekking in het vooruitzicht. Met dank Foto’s : Ron Albas – www.atelier68.be

Lissewege » Hof Ter Doest


In Hof Ter Doest , het restaurant van de familie Dendooven , weten ze de levensgenieters culinair in de watten te leggen . In de beste Vlaamse traditie word je hier ontvangen en tafel je in een gezellige sfeer met een ongedwongen service en uitstekende gerechten. Al het goede uit de zee De keuken van Hof Ter Doest biedt u een uitgebreid menu van maritieme specialiteiten: paling, zeetong, oesters, kreeft, Zeebrugse garnalen... Onze vivier voor de oesters en de kreeften is altijd voorzien van vers zeewater. Heerlijk wild en smaakvol vlees van eigen kweek Fazant en patrijs zijn onze grote toppers in het wildseizoen. Maar ook onze vleesgerechten, vaak van onze eigen dieren, vallen zeker in de smaak. Hof Ter Doest beschikt immers over een eigen boerderij met 80 ha weiland en zo’n 300 dieren, waarvan alleen het allerbeste wordt gebruikt. Een uitgebreide wijnkaart Hof Ter Doest staat bekend voor zijn uitgelezen wijnen. Alle grote wijnhuizen zijn vertegenwoordigd in onze kelder, inclusief de bekende restaurantklassiekers. In onze 13 pagina’s tellende wijnkaart (PDF) vindt u vast en zeker uw keus. Extra service: traiteurdienst U kunt al onze gerechten ook afhalen of laten bezorgen in de gewenste hoeveelheden. Dankzij onze traiteurdienst bent u alvast zeker dat uw feesten, evenementen, eindejaarsdagen… vlot en smaakvol verlopen. Vraag meer informatie!

Brussel » Manneken


Brasserie café restaurant Manneken is niet zomaar een horecazaak dat gelegen is tegen de Grote Markt van Brussel. Ze is veel meer dan dat. Het herbergt heel wat folkloristische verenigingen zoals de Orde van de Meiboom, Orde van de Kiekefretters... Onze folkloristische zaak heeft ook uitsteken Belgische streekbieren en keuken. Wij accepteren volgende kredietkaarten: * visa * mastercard * diners club * american express