Bookmark and Share


Toevoegen aan favorieten


Index pagina


Zoeken op provincieMeld je restaurant aan!

Zoeken op specialiteiten

Tags op deze site


meer doorlopend ninove Eethuis Koffiehuis Food Drinks leopoldsburg Hippocampus unieke locatie hamburgers milkshake spare ribs interieur broodjes Ham fifties GROEP as Gras de kloostertuin prijsbewust goedkoop maaseik kleine en grote kaart las Tandoori Restaurant Sittard buffet restaurant buffet indiaas restaurant Indiaas Catering restaurant sittard geleen Tandoori restaurant Sim Catering indiaas eten Catering Services Limburg Catering services Limburg -------------------------------------------------- Indiaas Eten Catering indiaas eten Indiaas restaurant Indiaas maaltijd party services Restaurant Simla Sittard

» meer tags


Links


Feeds


RestaurantPlaza rss xml feedsRestaurants met als specialiteit: Internationaal


pagina: 1 2 3

Lokeren » De Klare Hemel


Eethuis De Klare Hemel is een begrip in Lokeren Het is gelegen in een pittoresk straatje U wordt ontvangen in een gemoedelijke sfeer, en u kan er tafelen in een brokkant huislijk interieur De eigenzinnige keuken kan beschreven worden als Frans met oosterse invloeden Met dagverse en huisbereide gerechten Het paradepaardje is de Bouillabaisse Elke maand is er een kleine, steeds wisselende kaart Voor het vijfgangen maandmenu, met aperitief, wijnen en koffie betaalt u € 58 Er staan u financieel geen onaangename verrassingen te wachten Zakenlunchen, familiefeestjes, dagschotels, het is allemaal mogelijk in De Klare Hemel Op onze wijnkaart treft u klassiekers uit Frankrijk, maar ook schitterende wijnen uit onder meer Spanje, Portugal, Chili en Italiï Aan beide zijden van het Torenstraatje zijn er parkeermogelijkheden

Leuven » Kalypta


De keuken van een land is het landschap in een kookpot… Net als in het leven zijn lef en geduld een schone zaak en moeten we openstaan voor nieuwe dingen… Kalypta kan jullie laten proeven van een selectie gerechten uit verschillende werelddelen, die gekruid worden dankzij de jarenlange kennis en zoektocht van Kalypta als kruidenwinkel. Hierbij zijn wij blij u vandaag via sfeer en lekker, gezond eten met een ziel voor de wereldkeuken wat zon en Zuiderse sfeer te brengen in ons soms zo killig landje.. Wij gebruiken hiervoor altijd verse producten en hopen dat jullie genieten van onze gerechten die met veel liefde en aandacht worden klaargemaakt!

Wechelderzande » Nicoty


Hier wordt u door Sofie Ceulemans gastvrij ontvangen in een rustiek interieur met hedendaagse accenten. Terwijl haar man chefkok Nico Deboel volgens de traditionele Franse keuken, van dagverse producten de fijnste gerechten bereiden,en dit steeds met een creatieve touche en eerbied voor elk seizoen.

Eisden » Puccini


Puccini - Ijssalon en restaurant Vanaf heden is ook de kalender aangepast en kan u klikken op de dag dat u graag wil komen eten. In één oogopslag ziet u of wij geopend zijn en of er bepaalde evenementen zijn gepland voor deze dag. Indien u reserveert per mailkrijgt u altijd binnen de 24u een mail ter bevestiging.

Aarschot » 't Wit Toreke


“Meynaertshoven”, later vervormd tot Meetshoven, lag ten westen Omstreeks 1596 bestond het kasteel uit een langschuur (poort in de westgevel) en een woontoren met vierkant grondplan. Een tekst van omstreeks 1606 vermeldt de aanwezigheid van schuren, stallen en twee ophaalbruggen, terwijl op de tekening slechts één vaste brug te zien is. De toren telde toen een keuken, een “chambre” of residentieel vertrek en een graanzolder. Men bereikte het kasteel langs een rechte laan, die uit gaf op de oude weg van Diest naar Mechelen (de herbaene naer Mechelen). De toren moet wellicht in verband gebracht worden met het belangrijke geslacht van Meynaertshoven, geattesteerd vanaf het einde van de dertiende eeuw. Arnold van Meynaertshoven was omstreeks 1308 meier van Aarschot. Meetshoven was een leen van de heer van Aarschot, maar op de kaart zijn alleen die gronden genummerd waarvoor de bezitter van Meetshoven cijnzen verschuldigd was. De toenmalige eigenaar was meester Willem Everaerts. Op de dag van vandaag bestaat ‘t Wit Toreke uit een taverne met ruim aantal zitplaatsen. Twee zalen, Ter Laeke en Meetshoven, met een capaciteit van max. 55 personen. Zaal Meetshoven is aan de hand van panelen ombouwbaar tot 150 personen. Deze zalen kan men bereiken via de hoofd- ingang van ‘t Wit Toreke. Meynaertshoven, waarvan de ingang zich bevindt in de grote toren is een zaal met een capaciteit tot +/- 200 personen (zittend). Deze zaal heeft beneden een ruime ontvangstruimte(living) met een trap die leidt naar de grote zaal. Deze zaal biedt tevens de mogelijkheid om opgesplitst te worden in twee delen. De rechter helft is dan bereikbaar via een trap aan de zijkant van het gebouw. Buiten is er een terras en een tuin die zich leent tot tuinfeesten. Wij wensen U smakelijk eten, en bedanken U alvast voor uw bezoek !

Lommel » Teutenhof


Welkom Josée, Julien en personeel heten u van harte welkom in onze zaak. Wij streven ernaar u enkel met kwaliteit en zorg te bedienen en hopen dat u een gezellige tijd doorbrengt in onze brasserie, Restaurant of Vergaderruimte. Wij verzorgen al uw feestjes, vergaderingen, activiteiten, koffietafels van a tot z --------------------- De Lommelse Teuten Het ontstaan van de Lommelse Teuten situeert zich ergens in de 17de eeuw, het toppunt vinden we op het einde van de 18de, begin 19de eeuw. De “Teuten” kunnen we omschrijven als een groep handelaars en ambachtslui die hun beroep uitoefenden in het buitenland en veelal jaarlijks terug naar huis kwamen. Eigenlijk was “Thyeut of Teut” slechts een bijnaam voor deze rondtrekkende verkopers. Lommel mag als 1 van de grote centra worden aanzien. De Teuten reisden altijd te voet met 3 kerngebieden als bestemming. Vooreerst de streek tussen Moezel en Rijn, verder het gebied tussen Rijn-Maas en Lahn-Main en tenslotte het Deense koninkrijk. Bij hun terugreis stuurden de Teuten een bode vooruit om de goede thuiskomst te melden, daarna werd er door de thuisblijvers een grote feesttafel voorbereid.

Herentals » De Wilde Vespers


Als de dag ten einde loopt, breekt de tijd aan van de dankzegging voor alles wat God ons die dag gegeven heeft en voor al het goede dat we in zijn naam hebben mogen doen. Zoals de wierook bij het avondoffer in de tempel, stijgt ook nu het gebed van de hele Kerk ten hemel. Omdat dit avondgebed in de eerste plaats gedacht is als een gebed van het hele kerkvolk, zijn hiervoor vaak de mooiste en de meest toegankelijke psalmen uitgekozen. Daarbij komt telkens nog een lyrisch stuk uit het nieuwe testament: een voorbeeld van het christelijk bidden in de eerste Kerk.


Lier » Dijk 34


Dijk34 is gelegen aan de Nete in Lier. Het is de plek bij uitstek om te genieten van de mooie omgeving en het rustgevend panoramisch uitzicht met o.a. de Sint-Gummarustoren, de groene oevers, de prachtig gerestaureerde bloemmolens,... De architectuur van het restaurant is strak. Binnen zorgt een centrale open haard voor gezellige warmte. In de zomer is het ruime, zwevende terras erg geliefd, zowel voor een frisse mojito, als voor een licht slaatje of een uitgebreid gastronomisch diner. Een mooie selectie Franse en wereldwijnen zorgt voor de perfecte aanvulling hierbij. De vaste kaart wijzigt om de 6 maanden en wordt aangevuld met smakelijke seizoensgebonden suggesties: asperges, mosselen, wild, ... De geschenkbon voor het luxe ontbijt is een leuke kadotip om familie of vrienden mee te verwennen.

Hasselt » Blue Olive


Mooi in het centrum van Hasselt is Blue Olive gelegen. Dit is de ultieme plek om te vertoeven na een dagje shoppen, een leuk avondje uit of een lekkere lunch, diner. Wij passen wekelijks de lunch en het suggestiemenu aan. Al onze gerechten worden bereid met dagverse producten en worden zorgvuldig uitgekozen door de chef. Zo hebben we een ruim aanbod van gerechten, voor ieder wat wils. Dit alles kan in intieme kring maar ook (grotere) groepen zijn steeds welkom. Zo hebben we speciale arrangementen en menu's voor allerlei diverse doeleinden. U kan ons steeds contacteren voor een formule op maat.

Antwerpen » Zuiderterras


Café-restaurant Zuiderterras ligt als een aangemeerd schip langs de Schelde, vlakbij de cruiseterminal en het gelijknamige wandelterras. 's Zomers staat hier een sfeervol en ruim terras in witte bootlak. Het uitzicht is schitterend. Er is ruime parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving. Architectuur Het gebouw van de hand van bOb van Reeth is uniek en transparant. Grote raampartijen en spiegels scheppen een sfeer van oneindige ruimte en verbondenheid met het water. De voorbijvarende boten zorgen voor een verrassend en steeds wisselend decor. In de loop der jaren werden de harde materialen (glas, staalplaat) in het interieur aangevuld met materialen ter verbetering van de akoestiek. Zo werden met succes stores en akoestische folie aangebracht. Keuken Chef Steve Conard serveert eigentijdse gerechten met contrasten voor oog en mond. Op de kaart vind je onder andere een verzorgd luxe-ontbijt, een uitgebreide keuze aan frisse, gezonde slaatjes, een evenwichtige en smakelijke samenstelling van zomer- of wintergerechten: vis, vlees, wok en veggie, een fantasierijke dessertkaart. Steeds op basis van uiterst kwalitatieve produkten. Verder zijn er seizoensuggesties verkrijgbaar: asperges, maatjes, mosselen, wild, ... Capaciteit Het Zuiderterras is uitgerust om ook aan grote gezelschappen verzorgde maaltijden en een attente bediening te garanderen. Vanaf 12 personen raden wij aan, en vanaf 20 personen is het noodzakelijk, vooraf een menu te bespreken. U kan hiervoor vrijblijvend met ons contact opnemen: info@zuiderterras.be Het restaurant heeft een capaciteit van 100 personen (80 personen + 20 personen op de mezzanine). De feestzaal heeft een capaciteit van 60 personen zittend aan tafel of 80 personen rechtstaand. In uitzonderlijke gevallen kan zowel restaurant als feestzaal exclusief geboekt worden met een totale capaciteit van 160 personen. Historiek Het oorspronkelijke Zuiderterras dateert van 1886 en was een vierkant gebouw in neoclassicistische stijl. In die tijd het spiegelbeeld van het tegenover liggende Noorderterras. Het Zuiderterras heeft steeds een horecafunctie gehad, maar door een brand in 1973 werd het gebouw volledig vernield. Begin jaren '90 gaven de huidige eigenaars opdracht tot de wederopbouw, een project van twee jaar onder leiding van Vlaams Bouwmeester bOb Van Reeth. Het Zuiderterras werd daarmee een pionierproject in Antwerpen, waarbij men zich opnieuw ging focussen op de waterkant en niet meer op de stadskern. De heropwaardering van de Scheldekaaien was gestart. Vandaag willen we vooral het tijdloze karakter van onze zaak bewaren. Dat is onze uitdaging voor de toekomst.

Antwerpen » Het Pomphuis


Bar & Lounge Hier kan U de ganse dag terecht voor een drankje, pre dinner en after dinner drinks. Restaurant Het restaurant biedt plaats aan 160 personen en is voorzien van verschillende zone’s en diverse tafelafmetingen om U en uw gezelschap te ontvangen. Mezzanine Op deze tussenverdieping kunnen minimum 10 en maximum 22 personen plaatsnemen aan ovale tafel. Hier ervaart U de sfeer en ambiance van het restaurant en tegelijk heeft U enige privacy. U dient de mezzanine wel steeds op voorhand te reserveren. Terras Bij mooi weer kan U genieten van een mooi zicht op de Antwerpse haven en voorbijvarende schepen. Het terras is ook opgedeeld in een lounge- en restaurantzone. Parking Aan beide zijdes van Het Pomphuis is er een gratis parking voorzien. Het ontstaan van restaurant Het Pomphuis in Antwerpen De bouwwerken van Het Pomphuis zijn gestart in 1918 en zijn volbracht in 1920. De 3 reusachtige gietijzeren installaties van Het Pomphuis, in zijn tijd een van de grootste van Europa, pompten het naast gelegen droogdok n°7 leeg zodat een schip onderhouden, geladen en gelost kon worden. De rederij "Red Star Line" maakte er regelmatig gebruik van. Vaste klant in die dagen was het schip "Belgenland", dat een lijndienst onderhield tussen Antwerpen en New York. De sfeer van dat schip en de luxe van het art-nouveautijdperk is ook terug te vinden. De centrifugale pompen presteerden het om in een tijd van 2 uur het droogdok leeg te pompen. Sinds 1982 is Het Pomphuis buiten dienst gesteld. Het droogdok n°7 is intussen verdwenen om een verbreding van het Albertkanaal mogelijk te maken. In 1996 wilde men het gebouw zelfs afbreken maar monumentenzorg heeft dit tegengehouden en beschouwd als monument. De bouwstijl is eclectisch met art-nouveau kenmerken. Binnen bevindt zich één grote ruimte met een indrukwekkende 7 meter diepe put.De trappen tegen de binnenwanden van de hal leiden naar metalen galerijen met sierlijke ijzeren borstweringen en dit op 2 niveaus. Prachtig zijn de hoge rondboogvensters met de nog steeds originele metalen roedenverdeling. Om dit monument niet over te laten aan de tand des tijds werd door het havenbedrijf toelating gegeven om er een nieuwe bestemming voor te zoeken. Na meerdere voorstellen is er uiteindelijk gekozen om te verbouwen tot een indrukwekkend restaurant & bar, waarvan de werkzaamheden voltooid waren op 25 mei 2002. Na een spectaculaire opening werd het vrij snel duidelijk dat Antwerpen er een nieuwe parel bij gekregen heeft.

Antwerpen » Diamonds & Pearls


Diamonds & Pearls is gelegen in het centrum van Antwerpen, een van de mooiste steden van België. Een uniek guesthouse dat gevestigd is in een klassiek pand. Het gebouw is onlangs geheel gerenoveerd en heeft riante kamers verdeeld over de eerste en tweede verdieping. Diamonds & Pearls wil zich onderscheiden van andere hotels en doet dit door een eigenwijze benadering. De Kamers zijn allemaal met luxe en comfort uitgerust. Airconditioning, draadloos internet, room service, comfortabele bedden... alles is aanwezig. Hier geniet u van de nodige vrijheid en privacy op de locatie waar het allemaal gebeurt. Iedere kamer heeft zijn eigen sfeer en geeft u een gevoel van weldaad en comfort. Diamonds & Pearls richt zich op highly individual persons, ... gasten die op de juiste plek, in luxe en met veel privacy willen verblijven. Dit is wat Diamonds & Pearls te bieden heeft, de omgeving doet de rest.

Zwijndrecht » De Oude Kroon


Taverne " de oude kroon " is reeds jaren een gekende trekpleister in Zwijndrecht en ver daarbuiten. Reeds meer dan 15 jaar staan Steven, Dobbe, Theo en Vivian iedereen met open armen te ontvangen voor een verfrissende stella, een hartige hap, een decadent dansfeestje, recepties allerhande en nog veeeeeel meer... Wij nodigen jullie dan ook uit om eens op je gemakje ons " stulpje " te komen bezoeken en mocht je nog niet direct uit je stoel kunnen springen om hierheen te vliegen, surf dan eens effe doorheen deze site ... Succes en tot heel binnenkort...

Bilzen » Bevershof


Reeds 33 jaar geniet het gastronomisch restaurant, Bevershof, naam en faam in Limburg maar zelfs ver daarbuiten. Het culinair aanbod is al jaren het uithangbord van het nog steeds groeiend complex waarvan eigenaar-uitbater Freddy, en sinds 1990 dochter Ellen, achter het fornuis staan. In het pastelkleurig restaurant worden de fijnste gerechten opgediend onder het toeziend oog van echtgenote Christa. Wij beschikken ook over een zeer mooi en gezellig terras dat plaats biedt aan 65 personen.


pagina: 1 2 3