Bookmark and Share


Toevoegen aan favorieten


Index pagina


Zoeken op provincieMeld je restaurant aan!

Zoeken op specialiteiten

Tags op deze site


meer doorlopend ninove Eethuis Koffiehuis Food Drinks leopoldsburg Hippocampus unieke locatie hamburgers milkshake spare ribs interieur broodjes Ham fifties GROEP as Gras de kloostertuin prijsbewust goedkoop maaseik kleine en grote kaart las Tandoori Restaurant Sittard buffet restaurant buffet indiaas restaurant Indiaas Catering restaurant sittard geleen Tandoori restaurant Sim Catering indiaas eten Catering Services Limburg Catering services Limburg -------------------------------------------------- Indiaas Eten Catering indiaas eten Indiaas restaurant Indiaas maaltijd party services Restaurant Simla Sittard

» meer tags


Links


Feeds


RestaurantPlaza rss xml feedsRestaurants in Antwerpen
Aartselaar Antwerpen Boom Borgerhout Brasschaat Geel Grobbendonk Herentals Kapellen, Antwerpen Kasterlee Lier Mechelen Merksem Mol Mortsel Olen Sint-Job-in-'t-Goor Turnhout Vremde Wechelderzande Westerlo Willebroek Wommelgem Zoersel Zwijndrecht


pagina: 1 2 3 4 5

Wechelderzande » Nicoty


Hier wordt u door Sofie Ceulemans gastvrij ontvangen in een rustiek interieur met hedendaagse accenten. Terwijl haar man chefkok Nico Deboel volgens de traditionele Franse keuken, van dagverse producten de fijnste gerechten bereiden,en dit steeds met een creatieve touche en eerbied voor elk seizoen.

Geel » Brasserie De Post


Sinds geruime tijd steken wij graag veel energie en liefde in het verzorgen van FEESTJES en DRINKS, hetgeen geresulteerd heeft in een steeds grotere vraag naar het verzorgen van dergelijke avonden. Onze gasten gaan ‛s avonds voldaan huiswaarts en dat is voor ons het allerbelangrijkste. Een feestje is nooit een standaard product, maar altijd afgestemd op de persoonlijke wensen van de gast. Bijna alles is mogelijk, van swingfeest tot een gezellig praatfeest. Wij verzorgen naar wens “Food” en “Drinks”. Wilt u liever toch wat anders eten dan ons dagelijks aanbod? U zegt het maar. We komen er samen altijd uit. Voor ieder budget creëren wij iets leuks waar u altijd met een goed gevoel aan terug kunt denken.

Sint-Job-in-'t-Goor » 't beukenootje


’t Beukenootje is sinds april 1981 een gevestigde culinaire waarde in de Antwerpse Noorderkempen. Wat eens het buitenverblijf was van een gegoede familie (Villa Lily) werd omgevormd tot een stemmig restaurant. Chef Willy Bogaerts is een oud-leerling van hotelschool PIVA en volgde diverse specialisatiecursussen. Hij is tevens een gewaardeerd lid van diverse culinaire verenigingen, o.a. Club Exquis België/Nederland en Club Prosper Montagné (Vlaamse Broederschap van keukenmeesters Cousinerie de Bourgogne). Sous-chef Kristien Lambregts is al bijna 20 jaar de culinaire rechterhand van onze chef. Ze studeerde met brio af aan Hotelschool Spijker in Hoogstraten. Ze heeft een passie voor patisserie en het is niet verwonderlijk dat alle desserten (gebak, ijs,...) huisbereid zijn. Gastvrouw Cecile Claes studeerde Pers- en communicatiewetenschappen aan de Gentse Rijksuniversiteit. Ze staat dan ook garant voor een spontaan en persoonlijk contact met alle klanten. De bediening verloopt ongedwongen en correct. ’t Beukenootje won de 1e en 2e prijs in de Nationale Horecawedstrijd voor visbereidingen. In april 2005 werd onze chef uitgenodigd als “gast-chef” aan boord van de M/S Queen of Escape tijdens een 5-sterren-Nijlcruise. Wilt u ook het “Beukenoot-gevoel” beleven, dan bent u van harte welkom!

Vremde » De Pastoor van Vremd


Uitbater is Boechoutenaar Erwin Verbiest. 'We proberen het beste van twee werelden te combineren: de gezelligheid van een brasserie en de kwaliteit van een restaurant op niveau. Maar De Pastoor van Vremd is ook een podiumrestaurant, waar we muzikanten de kans bieden om op te treden.' In het gebouw kunnen ook tentoonstellingen plaatsvinden. Verbiets kreeg de oud-pastorie voor vijftig jaar in erfpacht van de kerkfabriek, die eigenaar is. De restauratie is voltooid. De verdeling van de kamers moest van Monumentenzorg wel behouden blijven. De keuken is ondergebracht in het niet-geklasseerde zijgebouw. 'Na de molen, het oud-gemeentehuis en de bibliotheek is het hoog tijd dat ook Vremde een deel krijgt. We sluiten een overeenkomst met De Pastoor van Vremd om samen culturele initiatieven te ondersteunen. De pastorie is steeds een ontmoetingshuis geweest en die rol zal het, overgoten met een culinair smaakpalet, opnieuw vervullen.'

Willebroek » Kom Sjee Sam


In het centrum van Willebroek, vlakbij de markt ontvangen Sam en Hamiyet u reeds 18 jaar. Nu zijn zij met een volledig vernieuwd concept gestart, Traditionele Europese Keuken met nog een vleugje Turkse gerechten We hebben een concept uitgewerkt dat beantwoord aan de wensen en behoeften van ons cliënteel. Traditioneel en bekend maar ook verassend en innovatief, cultureel, gezond, lekker en smaakvol, ... Alles is mogelijk en hebben wij voor u! Eten is misschien wel de meest sociale bezigheid van de mens. Ons restaurant vormt een ideale omgeving om eens lekker te genieten van een heerlijke maaltijd. Er is voor ieder wat wils : vlees, vis en kip zijn bij ons verkrijgbaar. Gegrild, gestoofd, gebakken of in de oven, het maakt niet uit Airco aanwezig

Antwerpen » Garden of India


Garden of India, a pioneer restaurant in the City of Antwerp, has served quality Indian food for more than a decade. Decide from a variety of delicious appertisers, followed with soup, salad and delicious Indian breads. There’s a fine selection of entrees to choose from, as well as a main course from the range of chicken, lamb, King Prawn and fish dishes. A speciality of the house: Tandori prepared food is served, as well as a choice of vegetarian specialities.

Westerlo » ‘t Kempisch Pallet


In Westerlo, parel van de Kempen, bieden Bert en Rita Taels u een eigentijdse en creatieve keuken met meer dan 25 jaar ervaring. Als u van oprechte hartelijkheid en kwaliteit houdt, bent u hier aan het goede adres. Genieten zonder zorgen van gastronomische gerechten kan ofwel in het gezellige stijlvolle restaurant ofwel bij mooi weer op het terras in de bloemrijke uitgestrekte tuin langs de Grote Nete.


Herentals » De Wilde Vespers


Als de dag ten einde loopt, breekt de tijd aan van de dankzegging voor alles wat God ons die dag gegeven heeft en voor al het goede dat we in zijn naam hebben mogen doen. Zoals de wierook bij het avondoffer in de tempel, stijgt ook nu het gebed van de hele Kerk ten hemel. Omdat dit avondgebed in de eerste plaats gedacht is als een gebed van het hele kerkvolk, zijn hiervoor vaak de mooiste en de meest toegankelijke psalmen uitgekozen. Daarbij komt telkens nog een lyrisch stuk uit het nieuwe testament: een voorbeeld van het christelijk bidden in de eerste Kerk.

Antwerpen » Huis De Colvenier


Restaurant Huis de Colvenier in hartje Antwerpen is een echte smaakmaker met als motto ‘klasse en kwaliteit’. Reeds 19 jaar is het restaurant gehuisvest in een triomfantelijke patricierswoning in de Sint-Antoniusstraat te Antwerpen. Ontdek Restaurant Huis De Colvenier * klasse en kwaliteit aan een eerlijke prijs * authentieke patriciërswoning * persoonlijke rondleiding door de chef-kok * netwerk van wijnkelders en nisjes * dagverse produkten van de beste kwaliteit * parking en knus rokerssalon * gelegen in hartje Antwerpen Een zomerterras, een wintertuin met openschuivend dak en een stijlvol salon maken dit huis heel bijzonder. Maar uniek is vooral zijn grootste wijnkelder van Antwerpen. Deze is indrukwekkend en bijzonder sfeervol. Uitermate geschikt voor een aperitiefje met eigenaar-chef Patrick Van Herck. In zijn open keuken ruik, zie en smaak je de geuren van ganzenlever, schelpdieren, verse groenten, kazen en desserten.

Antwerpen » El Puerto


Restaurant-Taverne El Puerto heeft z’n plaats in het Antwerpse resto- en uitgaansgebeuren al een aantal jaren verworven. De liefhebber van zuiderse, mediterrane gerechten vindt er traditioneel een keuze uit Spaans-geöriënteerde gerechten die authenticiteit aan kwaliteit koppelen. Tapas waren altijd al een vaste waarde in het El Puerto-verhaal. Een gezellig, ongedwongen interieur, een ruim terras bij mooi weer, prima parkeermogelijkheden in het uitgaansgebeuren rond de gedempte Zuiderdokken en een prima keuken aan zeer toegankelijke prijzen waren al altijd de vaste aantrekkingspunten van deze stemmige zaak. Op donder,vrijdagavond - en zaterdagavond is er bovendien nu de mogelijkheid om vanuit het dinergebeuren de avond in de beste stemming verder te zetten. Een nieuw DJ-platform boven de hoofden van de aanwezigen is dé uitgelezen commandopost voor het creëren van een dynamische ambiance met salsa, flamenco of andere bossa nova. Ver van de wens een disco aan het bestaande Antwerpse aanbod toe te voegen is het eerder de bedoeling vanuit de taverne- en restosfeer een verlengstuk aan het dinerhoofdstuk te breien met een unieke, authentieke en uitbundige schwung zonder dat de aanwezigen nog op verplaatsing moeten. Elke 2de donderdag is het PACO'S NOCHE, elke laatste donderdag is het GAMBA NOCHE vanaf 19U, dit zijn speciale gastronomische diners rond één bepaald thema, een echte aanrader. Nieuw is ook de lunchformule waarbij je voor circa 10.00€ een gerecht met een glas wijn kan bestellen. Ideaal voor mensen die in de buurt werken en snel, smakelijk en gezond willen lunchen. Daarnaast plant El Puerto ook één maal per maand thema-avonden op een vaste dag rond een te bepalen culinair gegeven. De rijke traditie van de Spaanse keukens op zowel vis-, vlees- als gevogeltegebied is een vrijwel onuitputtelijke inspiratiebron op dit vlak. De uitbaters runnen ook het restaurant Las Tapas op de Antwerpse Grote Markt. Deze zaak, tot ver buiten de grenzen gekend, specialiseert zich iets meer in de klassieke gerechten van de Spaanse keuken. Een absolute aanrader voor bewoner en bezoeker van deze zuiderse stad aan de Schelde!

Lier » Dijk 34


Dijk34 is gelegen aan de Nete in Lier. Het is de plek bij uitstek om te genieten van de mooie omgeving en het rustgevend panoramisch uitzicht met o.a. de Sint-Gummarustoren, de groene oevers, de prachtig gerestaureerde bloemmolens,... De architectuur van het restaurant is strak. Binnen zorgt een centrale open haard voor gezellige warmte. In de zomer is het ruime, zwevende terras erg geliefd, zowel voor een frisse mojito, als voor een licht slaatje of een uitgebreid gastronomisch diner. Een mooie selectie Franse en wereldwijnen zorgt voor de perfecte aanvulling hierbij. De vaste kaart wijzigt om de 6 maanden en wordt aangevuld met smakelijke seizoensgebonden suggesties: asperges, mosselen, wild, ... De geschenkbon voor het luxe ontbijt is een leuke kadotip om familie of vrienden mee te verwennen.

Antwerpen » 't Brantyser


Slechts weinigen is het bestaan van het romantisch Hendrik Consciencepleintje in hartje Antwerpen bekend. Nochtans bevindt het zich op amper drie minuten wandelen van de Groenplaats en de Grote Markt. Daar, in de schaduw van de Carolus Borromeuskerk, is het terras van Brasserie-Restaurant 't Brantyser al jaren een favoriete plek. In deze gezellige sfeer is het bijzonder romantisch tafelen. Frisse salades, diverse vis- en vleesgerechten, het driegangenmenu (€ 33) waarbij u kunt kiezen uit telkens vier variaties, of een eenvoudige snack, steeds hebt u de zekerheid dat alles smakelijk geserveerd wordt. Eentonigheid heeft in 't Brantyser geen enkele kans. De gevarieerde kaart wordt nog uitgebreid met seizoensgebonden gerechten zoals mosselen en wild. De wijnkaart bevat met zorg uitgekozen en bovendien betaalbare wereldwijnen. Wie iets te vieren heeft, kan het zaaltje op de tweede verdieping reserveren. Daar kunnen groepen tot 35 personen terecht om te genieten van alle intimiteit en met uitzicht op het gezellige pleintje. Uw vrienden zullen aangenaam verrast zijn! Dit alles vindt u op uw tafel in dit stukje Antwerps Montmartre...

Antwerpen » Zuiderterras


Café-restaurant Zuiderterras ligt als een aangemeerd schip langs de Schelde, vlakbij de cruiseterminal en het gelijknamige wandelterras. 's Zomers staat hier een sfeervol en ruim terras in witte bootlak. Het uitzicht is schitterend. Er is ruime parkeergelegenheid in de onmiddellijke omgeving. Architectuur Het gebouw van de hand van bOb van Reeth is uniek en transparant. Grote raampartijen en spiegels scheppen een sfeer van oneindige ruimte en verbondenheid met het water. De voorbijvarende boten zorgen voor een verrassend en steeds wisselend decor. In de loop der jaren werden de harde materialen (glas, staalplaat) in het interieur aangevuld met materialen ter verbetering van de akoestiek. Zo werden met succes stores en akoestische folie aangebracht. Keuken Chef Steve Conard serveert eigentijdse gerechten met contrasten voor oog en mond. Op de kaart vind je onder andere een verzorgd luxe-ontbijt, een uitgebreide keuze aan frisse, gezonde slaatjes, een evenwichtige en smakelijke samenstelling van zomer- of wintergerechten: vis, vlees, wok en veggie, een fantasierijke dessertkaart. Steeds op basis van uiterst kwalitatieve produkten. Verder zijn er seizoensuggesties verkrijgbaar: asperges, maatjes, mosselen, wild, ... Capaciteit Het Zuiderterras is uitgerust om ook aan grote gezelschappen verzorgde maaltijden en een attente bediening te garanderen. Vanaf 12 personen raden wij aan, en vanaf 20 personen is het noodzakelijk, vooraf een menu te bespreken. U kan hiervoor vrijblijvend met ons contact opnemen: info@zuiderterras.be Het restaurant heeft een capaciteit van 100 personen (80 personen + 20 personen op de mezzanine). De feestzaal heeft een capaciteit van 60 personen zittend aan tafel of 80 personen rechtstaand. In uitzonderlijke gevallen kan zowel restaurant als feestzaal exclusief geboekt worden met een totale capaciteit van 160 personen. Historiek Het oorspronkelijke Zuiderterras dateert van 1886 en was een vierkant gebouw in neoclassicistische stijl. In die tijd het spiegelbeeld van het tegenover liggende Noorderterras. Het Zuiderterras heeft steeds een horecafunctie gehad, maar door een brand in 1973 werd het gebouw volledig vernield. Begin jaren '90 gaven de huidige eigenaars opdracht tot de wederopbouw, een project van twee jaar onder leiding van Vlaams Bouwmeester bOb Van Reeth. Het Zuiderterras werd daarmee een pionierproject in Antwerpen, waarbij men zich opnieuw ging focussen op de waterkant en niet meer op de stadskern. De heropwaardering van de Scheldekaaien was gestart. Vandaag willen we vooral het tijdloze karakter van onze zaak bewaren. Dat is onze uitdaging voor de toekomst.

Antwerpen » Het Pomphuis


Bar & Lounge Hier kan U de ganse dag terecht voor een drankje, pre dinner en after dinner drinks. Restaurant Het restaurant biedt plaats aan 160 personen en is voorzien van verschillende zone’s en diverse tafelafmetingen om U en uw gezelschap te ontvangen. Mezzanine Op deze tussenverdieping kunnen minimum 10 en maximum 22 personen plaatsnemen aan ovale tafel. Hier ervaart U de sfeer en ambiance van het restaurant en tegelijk heeft U enige privacy. U dient de mezzanine wel steeds op voorhand te reserveren. Terras Bij mooi weer kan U genieten van een mooi zicht op de Antwerpse haven en voorbijvarende schepen. Het terras is ook opgedeeld in een lounge- en restaurantzone. Parking Aan beide zijdes van Het Pomphuis is er een gratis parking voorzien. Het ontstaan van restaurant Het Pomphuis in Antwerpen De bouwwerken van Het Pomphuis zijn gestart in 1918 en zijn volbracht in 1920. De 3 reusachtige gietijzeren installaties van Het Pomphuis, in zijn tijd een van de grootste van Europa, pompten het naast gelegen droogdok n°7 leeg zodat een schip onderhouden, geladen en gelost kon worden. De rederij "Red Star Line" maakte er regelmatig gebruik van. Vaste klant in die dagen was het schip "Belgenland", dat een lijndienst onderhield tussen Antwerpen en New York. De sfeer van dat schip en de luxe van het art-nouveautijdperk is ook terug te vinden. De centrifugale pompen presteerden het om in een tijd van 2 uur het droogdok leeg te pompen. Sinds 1982 is Het Pomphuis buiten dienst gesteld. Het droogdok n°7 is intussen verdwenen om een verbreding van het Albertkanaal mogelijk te maken. In 1996 wilde men het gebouw zelfs afbreken maar monumentenzorg heeft dit tegengehouden en beschouwd als monument. De bouwstijl is eclectisch met art-nouveau kenmerken. Binnen bevindt zich één grote ruimte met een indrukwekkende 7 meter diepe put.De trappen tegen de binnenwanden van de hal leiden naar metalen galerijen met sierlijke ijzeren borstweringen en dit op 2 niveaus. Prachtig zijn de hoge rondboogvensters met de nog steeds originele metalen roedenverdeling. Om dit monument niet over te laten aan de tand des tijds werd door het havenbedrijf toelating gegeven om er een nieuwe bestemming voor te zoeken. Na meerdere voorstellen is er uiteindelijk gekozen om te verbouwen tot een indrukwekkend restaurant & bar, waarvan de werkzaamheden voltooid waren op 25 mei 2002. Na een spectaculaire opening werd het vrij snel duidelijk dat Antwerpen er een nieuwe parel bij gekregen heeft.


pagina: 1 2 3 4 5